Home » Profles » Zorgen Voor De Fiets Om Hem Tijdens Het Gebruik Duurzaam Te Houden

Zorgen Voor De Fiets Om Hem Tijdens Het Gebruik Duurzaam Te Houden

Als we een fiets hebben, willen we natuurlijk dat de fiets langdurig gebruikt kan worden en lang meegaat. Daarom moet er meer aandacht zijn zodat de fiets lang gebruikt kan worden. Regelmatig een fiets onderhouden is de gemakkelijkste stap om ervoor te zorgen dat de fiets die we kopen niet voor niets is, vooral voor het onderhoud van uw fiets accu. Er is geen noemenswaardige moeilijkheid om een ??fiets te onderhouden, maar er is toewijding voor nodig. Na lange afstanden gefietst te hebben, is het goed als we niet alleen tegen de muur leunen en weglopen, maar er voorzichtig en liefdevol voor zorgen.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7fiets-accu.png

De fiets schoonhouden is eenvoudig, maar het is erg belangrijk om er consequent aan vast te houden. Hierdoor ziet de fiets er niet alleen geweldig uit, maar het zorgt er ook voor dat elk onderdeel van de fiets perfect functioneert. Houd er rekening mee dat je de fiets grondig schoonmaakt tot aan de vuile delen nadat we door de regen of modder zijn gefietst. Vergeet niet om een ??regelmatig schema te maken voor het schoonmaken van fietsen. Het hangt af van hoe vaak je fietst, maar als je je fiets in de beste conditie wilt houden, maak hem dan minstens één keer per maand schoon. Zorg ervoor dat de fiets goed is gesmeerd, met name onderdelen van de fiets die een mechanisme hebben voor overmatige slijtage. Vermijd te veel smeren, dit trekt vuil aan en beschadigt de fiets. Laat het smeermiddel intrekken en veeg de resterende olie af met een doek. Smeer naast de ketting alle onderdelen met een bewegingsmechanisme, inclusief de remhendel en derailleur (onderdelen voor het schakelen of versnellingen op een fiets), kabels en lagers.

Kettingen die herhaaldelijk worden gebruikt, worden uitgehold door scherpe tandwielen omdat ze het zware gewicht van ons lichaam dragen. Fietskettingen verslijten en rekken na verloop van tijd uit door vuil en wrijving. Het uitrekken van de ketting zal zeker gebeuren en geen probleem. Het is een goed idee om de ketting te vervangen na een afstand van 1.600 – 3.200 kilometer, eenmaal per jaar, of elk van de kettingen begint tekenen van slijtage te vertonen. Dit zijn simpele taken die een fietser met de juiste tools en kennis kan uitvoeren.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *